Kořen Maca vám může významně pomoci při zvládání stresu


Stres a hormony

Hormonální rovnováha je jeden ze základních pÅ™edpokladů spokojeného a zároveň poklidného a dlouhého života. Dosud se mÄ›lo za to, že ten nejvýznamnÄ›jší vliv na naÅ¡e zdraví má nevhodnÄ› poskládaný jídelníÄek, vÄ›nujeme pozornost zdravým tukům a omezení tÄ›ch živoÄiÅ¡ných a ztužených, dbáme na vyšší příjem vlákniny, celozrnného peÄiva i luÅ¡tÄ›nin, omezujeme konzumaci (hlavnÄ›) Äerveného masa, dbáme na přísun ovoce a zeleniny, cviÄíme, sportujeme, pravidelnÄ› vÄ›tráme, ale pořád nám nÄ›jaký dílek mozaiky schází.

přepracování a stres

Dokud totiž nebudou hormony v rovnováze, bude vÅ¡e v tÄ›le fungovat jen na nÄ›jaký zlomek procent. Rovnováha, znamená pÅ™edevším redukci hormonů stresových, tedy adrenalinu, noradrenalinu, kortizolu, aldosteronu atd. Produkují-li nadledvinky Äi Å¡títná žláza tÄ›chto hormonů málo nebo příliÅ¡ mnoho, má to neblahý vliv na imunitní systém a látkovou výmÄ›nu a nÄ›které další pochody v tÄ›le. V přírodÄ› to bylo původnÄ› zařízeno tak, že pÅ™irozenou rovnováhu udržoval pÅ™iměřený pohyb a fyzická práce, dostatek odpoÄinku a spánku a pobytu na slunci. Nebylo nutné brát žádné léky, lidé prací na poli, zdravou výživou a s dostatkem Äasu na relaxaci udržovali hormonální rovnováhu jaksi automaticky.

Ale dnes? Sedavá zamÄ›stnání v uzavÅ™ených objektech, málo pohybu, nebo naopak extrémní sporty, neustálé spory, hádky, konflikty, příliÅ¡ mnoho povinností, nedostatek Äasu na sebe, poruchy spánku – to vÅ¡e je stres a tím pádem vyšší hladiny stresových hormonů.

kořen adaptogenních bylin

Jak si pomoci přírodní cestou

Existují tzv. adaptogenní rostliny, které bez vedlejších efektů vyrovnávají hormony v těle do normálu a pomáhají zvládat a omezit vliv stresu na minimum. Patří mezi ně i Maca peruánská. Kořen Maca Energie života obsahuje velmi mnoho významných živin, zpracovává se sušením a rozemíláním na jemný prášek, který lze zakoupit v obchodech se zdravou výživou.

Theme: Overlay by Kaira